שקשוקה אדומה מוכרת בכל בית אבל לא לכולם היא מתאימה: בעיקר לא לחולי סוכרת ולמי שיש הליקובקטר פילורי, דלקות פרקים וגאוט. השקשוקה הירוקה מתאימה לכולם ואפילו נחשבת למנה שהיא כתרופה לעיניים- הלוטאין שבתרד ובחלמון הביצה ועוד נוגדי חימצון שיש בשניהם יוצרים סינרגיה של רכיבים מזינים שהעין מורכבת מהם ולכן המנה הזו תועיל לחיזוק הראיה, מניעה וטיפול בקטרקט, גלאוקומה ושאר בעיות הקשורות לעיניים.
את המנה יש לאכול מיד לאחר הכנתה ובזמן שהיא תתבשל הקדימו לאכול סלט מגוון- רעיונות לסלטים מצוינים תמצאו בקישור:
לחצו כאן
רכיבים למנה אחת:
כוס דחוסה בעלי תרד
רבע בצל -רצוי סגול- קצוץ דק
כף שמן זית
ביצה אורגנית
מלח לפי הטעם
ואפשר גם תבלינים שאתם אוהבים כמו: כמון, קארי, פפריקה, צ'ילי וכו'.
אופן ההכנה:
1. אדו את הבצל בסיר עם מכסה כ 10 דקות עד להשתקפותו- ללא שמן- אפשר להוסיף כף מים ולערבב מדי פעם.
2. הוסיפו את עלי התרד השטופים בסיר עם מכסה ואדו על חום נמוך 10-15 דקות עד שהעלים מאבדים מנפחם. הוסיפו את התבלינים וערבבו היטב.
3. הוסיפו כף שמן זית ופתחו את הביצה על מצע התרד המאודה וכסו מיד
4. המשיכו לבשל על חום נמוך כ 10 דקות עד להתייצבות החלמון.
5. כבו ואיכלו מיד - כך המנה תכיל את כל הרכיבים החשובים לעיניים.