זוהי מנה מזינה, שכיף לאכול ולהתמלא ממנה, טובה להורדת סוכר, כולסטרול ולחץ דם, לחזוק מערכת החיסון, לדלקות פרקים, פיברומיאלגיה, לטיפול ומניעת סרטן, לשמירה על משקל גוף תקין ולחימום הגוף והנפש בימי החורף הקרים.
רכיבים (6 מנות):
3 כרישות בינוניות.
כפית חמאה.
2 כפות שמן זית.
2 שיני שום פרוסות דק.
כפית שטוחה של מלח הימלאיה או
herbamare.
פלפל שחור.
300 גרם חומוס (מושרה ומבושל או של סנפרוסט).
4 כוסות מים.
אפשרות: 100 גרם גבינת צאן אורגנית קשה מגוררת ( כמו הקצ'קבל של גבעות עולם או צאלה של נאות סמדר)
אופן ההכנה:
1. חוצים לאורך את הכרישות ופורסים דק. מאדים ללא שמן כ 10 דקות, בסיר מכוסה על אש נמוכה.
2. מוסיפים שמן זית וחמאה, ממיסים ומוסיפים את השום והמלח. מכסים ומבשלים כשלוש דקות נוספות על אש נמוכה.
3. מוסיפים חומוס ופלפל שחור ומבשלים כשלש דקות תוך כדי ערבוב.
4. מוסיפים מים, מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.
5. מרסקים בבלנדר חצי מהמרק.
6. ניתן להגיש עם מעט גבינ"
צ צאן אורגנית מגוררת שמניחים על כל מנה בנפרד או תלולית יוגורט כבשים סמיך.