זה אחד הסלטים שגורפים מחמאות ובקשות למתכון מכל מי שטועם אותו. הוא מכיל בתוכו שתי הפתעות: הפתעה קראנצ'ית שנותנת את הטאצ' הסופי- ואל תוותרו עליה- מדובר בקרקרים של חברה שנקראת
שורשי ציון- הקרקרים שלהם מגיעים בטעמים שונים (כולם מוצלחים) המבוססים על ירקות, זרעי פשתן וזרעים והם מיוצרים בייבוש ולא באפיה בחום וכך נשמרים הערכים התזונתיים שלהם. ההפתעה השניה היא אנטיפסטי גזר מתובל שמעניק טעם מעט מעושן לסלט.
רכיבים ל 4 מנות:
ראש חסה סגולה או ירוקה מסולסלת
8 עגבניות שרי - רצוי בצבעים שונים (כתום, צהוב ואדום)
חצי חבילת נבטי ברוקולי, צנונית או קייל
2 גזרים להכנת אנטיפסטי: הסבר בהמשך
8 קרקרים של שורשי ציון שבורים גס
2 כפות שמן זית
מלח הימלאיה לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מכינים מראש אנטיפסטי גזר - חותכים את הגזר לאורך לרצועות דקות. מורחים שמן זית, פפריקה מתוקה/חריפה ומלח ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה תוך כדי ערבוב מדי פעם- עד שהגזר משחים מעט. אפשר להכין כמות גדולה לשמור במקרר לשבוע וכך להכין כל יום את הסלט המפנק הזה.
2. שוטפים את החסה והנבטים ומייבשים היטב במגבת. קוצצים דק ומניחים בקערה.
3. חותכים את עגבניות השרי לרבעים ומוסיפים לעלים בקערה.
4. חותכים את רצועות הגזר לקוביות קטנות ומוסיפים לסלט.
5. לפני ההגשה מתבלים, מוסיפים את שברי הקרקרים ומערבבים היטב.
את הקרקרים של שורשי ציון אפשר להשיג בחנויות הטבע עם שאר מוצרי החברה שכולם איכותיים, מזינים ומבוססים על חומרי גלם אורגניים, מונבטים וטבעיים (ולא, אין לי מניות בחברה...) ואפשר להזמין דרך האתר שלהם ולקבל הנחה בהזנת קוד קופון "אפרת" בעגלת הקניות.