ממרח כתום שמתחבב מיד על כל מי שטועם אותו- מחביא בתוכו שפע של בטא קרוטן בנוסף לשלל ויטמינים, מינרלים ונוגדי חימצון. נהדר על קרקרים ולחמים. בנוסף, אפשר לטבול בו רצועות קולורבי/גזר/לפת או כל ירק אחר שבא לכם.
רכיבים:
כוס עדשים כתומות מושרות כשעה ושטופות היטב
חצי צרור עלי כוסברה/פטרוזיליה
חצי כפית מלח הימלאיה דק
2 שיני שום
חצי כוס פקאן קלוף
3/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1. לסנן את העדשים ממי ההשריה ולשטוף היטב.
2. להרתיח את העדשים בסיר עם מים עד כדי כיסוי, להנמיך ולבשל 20 דקות.
3. לסנן את העדשים, לצנן ולשים בבלנדר.
4. להוסיף את שאר הרכיבים ולטחון היטב למרקם של ממרח.
5. לשמור בצנצנת זכוכית במקרר- נשמר כשבוע.