עוגה דחוסה בפרג, קלה להכנה ועשירה בחלבון וסידן- בפרג יש פי שלוש סידן מבחלב! שימו לב- פרג ומוצריו מאחסנים במקרר אחרת הוא מתקלקל מהר, לכן יש לשמור את העוגה בקירור. העוגה טובה למניעת אוסטאופורוזיס, לנשים הרות ומניקות, לצליאקים ומתאימה גם למי שיש הליקובקטר פילורי או קנדידה.
רכיבים (12 מנות):
5 ביצים אורגניות.
200 גרם פרג טחון טרי.
חצי כוס נקטר קוקוס / סילאן/ קסילטול
5 כפות רסק תפוחי עץ (אפשר לגרר ידנית).
4 כפות שקדים טחונים למרקם של קמח/ קמח שקדים מוכן
2 כפיות תמצית וניל טבעית.
200 מ"ל עיזים / יוגורט שקדים טבעוני ( כמו yugo nut) .
אופן ההכנה:
1. מקציפים ביצים לא מופרדות עם סוכר 10 (!) דקות.
2. מוסיפים בעדינות ובהדרגה את יתר החומרים ומערבבים לאט.
3. שמים בשתי תבניות מאורכות קטנות.
4. אופים בחום של 160 מעלות כחצי שעה.
-
לשידרוג (הטעם) ניתן להוסיף כוס שוקולד צ'יפס בסוף ההכנה, לפני שמניחים בתבנית. אני אוהבת "להכין" לבד את השוקולד צ'יפס על ידי קיצוץ שוקולד מריר 75% של vivani לחתיכות קטנטנות.
-
ואפשר לצפות בקרם שוקולד מהיר שמכינים מרבע כוס שמן קוקוס+ רבע כוס מייפל + רבע כוס קקאו. פשוט מערבבים היטב ומצפים את העוגה.