לרגישים לגלוטן וגם למפרידים בין פחמימות לחלבונים- להלן קרקרים מיוחדים וטובים הנחשבים למנת חלבון, וישתדכו יפה עם כל ממרח שתבחרו למרוח עליהם.
רכיבים (12 קרקרים):
2 כוסות קמח חומוס או קמח סויה או תערובת של שניהם.
1 כפית מלח הימלאיה או
herbamare.
300 גרם יוגורט עיזים3%-5% שומן
2 ביצים אורגניות.
2 כפות שמן זית.
חצי כוס שומשום.
* אפשר להוסיף 150 גרם גבינת צאן מגוררת – רצוי אורגנית או לפחות ללא חומרים משמרים ( של משק יעקבס, בית יצחק, נאות סמדר, צאלה...)
אופן ההכנה:
1.
מערבבים את כל החומרים יחד ומשטחים בעזרת ידיים רטובות על תבנית מלבנית משומנת בשמן זית, בגובה של 40 ס"מ. הבצק יוצא דביק- אל חשש!
2.
אופים בחום של 160 מעלות כעשרים דקות.
3.
חותכים לריבועים, מצננים ושומרים בקירור או בהקפאה (עד 3 חודשים).
-
הבצק הזה מצוין כתחתית לקישים ואפילו לפיצה ללא גלוטן!