כוסמת היא אחד הדגנים המזינים שיש. בין שאר המתנות שיש לה עבורנו היא מכילה רוטין שהוא ביופלבנואיד המחזק את כלי הדם ועל כן תועיל לסובלים מדליות, חולשה בגפיים עקב זרימת דם לקויה ואף לעיניים- ביחוד אצל סכרתיים. השריה והנבטת הכוסמת קלים ומהירים יחסית וגורמים להעלמת הניחוח האופיני לה שלא כולם אוהבים ובגללו נמנעים מלצרוך אותה וחבל כי היא באמת מזינה מאד. אם אתם רוצים לדלג על שלב ההשריה וההנבטה תוכלו לקנות פצפוצי כוסמת מונבטת מוכנים של חברת
שורשי ציון. תוכלו להזמין באתר שלהם עוד שלל מוצרים סופר איכותיים ואם תזינו בעגלת הקניות את קוד הקופון "אפרת" תזכו להנחה חביבה...
רכיבים (ל 8 מנות):
כוס כוסמת ירוקה או כוס פצפוצי כוסמת של שורשי ציון
חצי כוס טחינה גולמית משומשום מלא
חצי כוס דבש לא מחומם (נתון שיהיה כתוב על הצנצנת)- טבעונים שלא משתמשים בדבש יכולים בכיף להחליף בסילאן/נקטר קוקוס
כפית תחליף נס קפה כמו fini או צ'יקו
אופן ההכנה:
1. משרים כוסמת ירוקה ל 3 שעות- מחליפים את המים מדי פעם.
2. מניחים את הכוסמת במסננת לכיממה עד שהיא מצמיחה זנב חמוד- גם כאן יש לשטוף מדי פעם.
3. שוטפים היטב ומניחים על תבנית ליבוש בתנור בחום של 50 מעלות בתכנית הטורבו כ 8 שעות. אם יש ברשותכם מייבש מזון זו אופציה נהדרת ואז יש לייבש במשך כיממה.
4. מערבבים את כל שאר החומרים עם הכוסמת היבשה ומהדקים לתבניות סיליקון.
5. מקפיאים ושולפים כגוש מפצפץ וקראנצ'י.