אחת העוגות האהובות עלי- גם יפיפיה וגם טעימה בצורה שאין לתאר. ובנוסף מתאימה לטבעונים, רו פודיסטים ולנמנעים מגלוטן. ובשתי מילים:
רוצו להכין!
המהממת הזו מבוססת על המתכון
הזה
לבצק:
3/4 כוס קמח שקדים
3/4 כוס קמח שיבולת שועל (הכי פשוט לטחון שיבולת שועל דק דק למרקם קמחי)
6 תמרים קצוצים מזן מג'עול
חצי כפית תמצית וניל טבעית/רבע כפית גרגרי וניל
שליש כוס אבקת קקאו איכותי
רבע כוס מים עם אופציה ליותר
מעט שמן קוקוס לשימון
לטחון היטב למרקם חלק לגמרי- להוסיף מים אם צריך. לשטח על נייר אפיה משומן במעט שמן קוקוס בעזרת הידיים לצורה של מלבן בגובה חצי ס"מ ולהכניס למקפיא לכרבע שעה.
לקרם קפה:
כוס קרם קוקוס טבעי שעשוי רק מקוקוס- לקרר את הקרם על מנת שהחלק המוצק יפרד מהנוזל. יש להשתמש רק בחלק המוצק.
2 כפות מייפל אמיתי
רבע כפית תמצית וניל אמיתית/קמצוץ גרגרי וניל
חצי כפית תחליף נס קפה - אני אוהבת את משקה השעורה של "גרין פילד"
להקציף יחד את חומרי הקרם כשתי דקות, למרוח על הבצק הקפוא ולגלגל בעדינות- אפשר להיעזר בנייר האפיה לגלגול. להקפיא לכחצי שעה בתוך נייר האפיה.
לקרם השוקולד:
רבע כוס שמן קוקוס
חצי כוס אבקת קקאו איכותית
3 כפות מייפל אמיתי/סילאן טבעי
להוציא את הרולדה מהמקפיא ולמרוח את קרם השוקולד. לשמור בהקפאה ולהוציא כחמש דקות לפני הפריסה והאכילה. וואו!!!