הפעם היחידה בשנה שאני מטגנת בשמן זית עמוק זה בחנוכה וזה מ 2 סיבות:
בגלל המסורת של אימי ז"ל וטעם הספינג' הנוסטלגי שלה- עוד בחייה היא הכינה אותם לי ולה מקמח מכוסמין וטיגנה בשמן זית וגם שאר המשפחה שלא ממש שומרת טעמו ואהבו
ובגלל שיש סגולה מיוחדת להשתמש בשמן זית בשפע כדי שיהיה שפע
ועדיין אטגן באופן שפוי בריאותי: בשמן זית איכותי בחום בינוני, עם גזר שסופח רעלים הנוצרים בטיגון, עם שימוש בממתיק מושלם.
10 ספינג'ים:
חצי ק"ג קמח כוסמין
25 גרם קוביית שמרים מומסים בכוס מים חמימים עם כפית סוכר קוקוס/סילאון
מים חמימים - התחילו עם 2 כוסות והוסיפו לפי הצורך
כפית מלח הימלאיה דק
כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
אופן ההכנה:
1. ערבבו את כל הרכיבים היטב למעט המלח ולושו כ 3 דקות ולא יותר
2. הוסיפו את המלח ולושו עוד כשלוש דקות- הבצק צריך להיות דביק יחסית אחרת הוסיפו עוד מים
3. הניחו לכחצי שעה בקערה מכוסה במגבת ולושו בעדינות רק לשם הורדת הנפח
4. חיזרו על פעולת הורדת הנפח עוד פעמיים ובסה"כ הניחו לתפיחה של כשעתיים.
5. חממו שמן זית עם גזר בתוכו, וטגנו בחום בינוני
6. החליפו את הגזר כאשר הוא משחיר
7. פזרו קסיליטול להמתקה: זהו ממתיק בטעם ובנראות של סוכר, שליש קלוריות ממנו ובריא לחלל הפה כי הוא קוטל חיידקים- תוכלו לקרוא עליו עוד במבוא לפרק המתוקים ואם תרצו אפשר להשיגו אצלי
(אפשר לפזר סוכר קוקוס למי שאין קסיליטול)