המאפינס האלה הם מעדן לאוהבי הקרמל, הם יוצאים נימוחים ומרוכזים בטעם וכל ביס הוא הנאה צרופה! הם פשוטים להכנה ברגע שיש את כל הרכיבים- ובהחלט שווה ללכת לבית טבע ולרכוש אותם, האמינו לי. שימו לב לאופציות השונות לקמח ולכמות ההמתקה שתלויה בטעם האישי שלכם.
אגב, אני הכנתי אותם כבר פעמיים- בפעם הראשונה עם שוקולד קרמל מלוח אורגני ובפעם השניה עם סוכריות טופי קרמל אורגניות שמומתקות בסוכר קוקוס ומכילות אחלה רכיבים. בתמונה הקטנה- המאפינס עם הסוכריות
תכינו את שניהם... לא תצטערו!
רכיבים (6 מאפינס)
כוס וחצי קמח שקדים
או 3/4 כוס קמח שקדים + 3/4 כוס ערמונים טחונים למרקם קמחי
או כוס קמח שקדים + חצי כוס קמח בננה ירוקה
או כוס קמח שקדים + חצי כוס קח אגוזי נמר
קורט מלח
כפית סודה לשתיה ללא אלומיניום
1/4-1/2 כוס סוכר קוקוס / קסיליטול טבעי (אם יש לכם קנדידה אפשר 20-30 טיפות סטיביה איכותית טבעית) -אגב, אני שמתי כף סוכר קוקוס והיה לי מספיק מתוק
כפית משקה שעורה גרין פילד או תחליף נס קפה אחר מומס בחצי כוס חלב חם של שיבולת שועל /אגוזי ברזיל/קוקוס/מים חמים
חצי כפית תמצית וניל טבעית / קורט גרגרי וניל
חצי כוס רסק תפוחי עץ/בננה (יש גם רסק שעשוי משניהם)
שליש כוס קרמלו- ממרח משגע טבעי ללא סוכר ושמן בטעם קרמל
כפית חומץ תפוחים
6 קוביות שוקולד קרמל מלוח של benjamissimo - תוכלו למצוא אותו בסניפים של רשת הטבע ניצת הדובדבן בלבד- זה מותג פרטי שלהם.
או (ואפשר גם וגם, ברור!)
סוכריות טופי קרמל אורגניות קצוצות
אופן ההכנה
1. ערבבו את החומרים היבשים בקערה ואת החומרים הרטובים בקערה נפרדת- למעט השוקולד.
2. אחדו את שתי התערובות על ידי ערבוב עדין.
3. הניחו שתי כפיות גדושות מהתערובת בתבניות מאפינס אישיות, הניחו מעל קוביית שוקולד קרמל מלוח קצוץ או סוכריות טופי אורגניות קצוצות וכסו אותו עם עוד 2 כפיות גדושות מהתערובת.
4. אפו בחום של 180 מעלות על טורבו, כ 20-25 דקות עד שהמאפינס מתייצב אך לא מתייבש.
5. צננו והניחו במקרר מספר שעות למירכוז הטעמים.
6. אפשר לאכול את המאפין קר ואפשר לחמם מעט ואז השוקולד או הטופי בפנים ימסו- ואפשר אחד כך ואחד כך...