צור קשר עכשיו: 052-2628033
     
 
  אירועי  המרכז
  מתכונים  
  סיפורים מהקליניקה  
 
  מן העיתונות

תמונות 

מאמרים 

סרטונים 
 
 
ירקות מכילים שפע של ויטמינים, מינרלים נוגדי חימצון ואנזימים. חשוב לאכול ירקות בתחילת כל ארוחה כדי שהאנזימים שלהם יסייעו לפעולת העיכול וכדי למקסם את ספיגת הרכיבים שהם מכילים ומומלץ לאכול 8-12 מנות ירק ביום בכל הצבעים האפשריים- שני סלטים בשתי הארוחות העיקריות יענו על הצורך הזה בקלות. היכנסו למתכונים שלי וגלו רעיונות לסלטים מעניינים, טעימים ומזינים.
 

 
הצטרפו לקבוצת הווצאפ השקטה לקבלת טיפ בריאותי יומי ומתכון בריא בכל שבוע
לחצו כאן להצטרפות
  
 
 
להצטרפות לאינסטגרם לחצו כאן
 

ניוקי בטטה וערמונים

מנת גורמה מפנקת של ניוקי נימוחים עם טעם מיוחד ומתקתק שמתקבל מהשילוב של הבטטה והערמונים ומשתדכת יפה לכל רוטב שתבחרו- בסוף המתכון הצעות לרטבים שונים שניתן לשדך לניוקי לפי טעמכם האישי.

רכיבים ל 5 מנות:

בטטה בינונית
100 גרם ערמונים מוכנים 
כ 1.5 כוסות קמח עדשים כתומות
כפית שטוחה מלח הימלאיה דק

אופן הכנה:

1. שוטפים את הבטטה וחורצים מספר חריצים עם סכין לרוחבה (לא עד הסוף). עוטפים בנייר אפיה ואז בנייר כסף ואופים בחום של 230 מעלות כשעה עד להתרככות מלאה.
2. בינתיים מניחים את הערמונים בסיר, מכסים במים, מרתיחים ומנמיכים ל 20 דקות, מסננים מהמים.
3. מועכים במזלג את הערמונים הרכים.
4. מקלפים את הבטטה ומועכים בעזרת מזלג.
5. מערבבים את הערמונים והבטטה המעוכים, מוסיפים כוס קמח עדשים כתומות ומלח ומערבבים. אם הבצק דביק מדי מוסיפים עוד קמח עדשים- עד שהבצק נעים ללישה ועדיין מעט דביק.
6. מפזרים קמח עדשים על נייר אפיה באופן הומוגני.
7. יוצרים כ 4 גלילים מהבצק ומניחים על נייר האפיה המקומח.
8. חותכים כל גליל לחתיכות ברוחב של כ 1 ס"מ ומטביעים את צורת המזלג בעדינות על כל חתיכה.
9. מרתיחים מים בסיר גדול עם מעט מלח הימלאיה ומניחים בעדינות את הניוקי להתבשל במשך מספר דקות. ברגע שהניוקי צפים מוציאים אותם מהסיר ומניחים על צלחת.
10 בשלב זה אפשר לצנן את הניוקי ולשמור במקרר עד האכילה או מיד לשדך רוטב ולאכול (אפשר לשמור את הניוקי בקרור כ 5 ימים).

רטבים אופציונלים: 
  •  שמן זית וצ'ילי/פפריקה: מחממים רבע כוס שמן זית עם אבקת צ'ילי/פפריקה לפי הטעם ומקפיצים את הניוקי עד שהם נספגים ברוטב מכל הצדדים. חשוב לשמור על אש נמוכה במהלך ההקפצה כדי לא לחמצן את השמן!
  • רוטב "שמנת" טבעוני מ: כוס קשיו בדוק ומושרה כ 4 שעות + שן שום + רבע כפית מלח + 2 כפות שמרי בירה + רבע כוס מים + קורט אבקת אגוז מוסקט (לא חובה) - לטחון היטב למחית חלקה ולחמם יחד עם הניוקי על מחבת לפני ההגשה. 
  • רוטב עגבניות לפי טעמכם.
  • רוטב פסטו- מתכון ניתן למצוא באתר זה- ממש כאן באגף הממרחים.
 *ניתן לפזר לפני ההגשה פקאן שבור גס/ שמרי בירה/ ערמונים מפוררים דק/ אורגנו יבש/ טימין וכדומה.



 
 
052-2628033  |  therapecr@gmail.com  
   
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים