העוגה הזו נולדה מזכרון ילדות ישן- בו אני אוכלת סוכריות טופי בטעם קרמל. הרומן שלי איתן הפסיק כשהתחלתי להקפיד על תזונה נכונה ללא סוכר. ולפתע פתאום פגשתי אותן בגרסה לא מזיקה בחנות הטבע וכאילו כדי לפצות הן הגיעו בכמה טעמים: טופי קרמל, טופי קוקוס, טופי שוקולד וטופי ב נ נ ה!!! ומיד ידעתי למה אני משדכן אותן: לעוגת בננה נימוחה, בחושה, מזינה וטעימה!
העוגה הזו טבעונית, נטולת גלוטן. וממכרת... היזהרו!
הסוכריות הן של חברת
super fadgio ועשויות מאבקת קוקוס, אבקת בננה, חלבון חמניה, סירופ אורז וסוכר קוקוס והן נמכרות בבתי הטבע.
רכיבים (לתבנית אינגליש קייק):
3 בננות בשלות מאד
100 גרם יוגורט טבעוני איכותי (כמו של אוטופי)
3 כפות רק תפוחים
חצי כוס חמאת שקדים טבעית
כפית חומץ תפוחים טבעי
חצי כוס סוכר קוקוס/סילאן
כוס וחצי ערמונים טחונים למרקם קמחי
חצי כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
חצי כפית סודה לשתיה
קורט מלח
מים רותחים- לפי הצורך
5 סוכריות טופי בננה של super fadgio
אופן ההכנה:
1. מערבבים יחד את הרכיבים היבשים
2. מוסיפים את שאר הרכיבים חוץ מסוכריות הטופי וחומץ התפוחים וטוחנים למרקם חלק (הכי קל בלנדר מוט)- אם העיסה סמיכה מדי מוסיפים מים רותחים ומערבבים שוב
3. מוסיפים את חומץ התפוחים ומערבבים היטב
4. משטחים בתבנית על נייר אפיה אקולוגי או בתבנית אקולוגית ומפזרים מלמעלה סוכריות טופי קצוצות
5. אופים בחום של 180 מעלות על תכנית טורבו למשך כחצי שעה עד להתייצבות העוגה לגמרי- אך זהירות לא לייבש!
6. מצננים את העוגה במקרר לפחות 5 שעות לפני הפריסה והבליסה...
*אפשר להקפיא למשך כחודשיים- אך חשוב לפרוס לפני.