את קמח הערמונים גיליתי בטיול ברומא, בחנות טבע. באיטליה קמח הערמונים מאד נפוץ ומשמש להכנת מאפים שונים. כששבתי איתו ארצה התחלתי להשתעשע איתו במטבח ולשמחתי יצאו מאפים מעולים. אחד מהם הוא המאפינס חלבה שלפניכם, שהוא טבעוני ועם אופציה ללא גלוטן. ואם בכל זאת בא לכם מאפינס מצוינים ועוד לא השגתם קמח ערמונים אפשר לשים רק קמח כוסמין או לערבב כמויות שוות של קמח שקדים וקמח כוסמין.
רכיבים (8 מאפינס):
3/4 כוס קמח ערמונים
3/4 כוס קמח שקדים/ קמח קינואה/ קמח כוסמין
חצי כפית אבקת סודה לשתיה ללא אלומיניום
חצי כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
קורט מלח הימלאיה דק
חצי כוס סוכר קוקוס
כפית גדושה תחליף נס קפה מומסת בחצי כוס מים חמים (אני אוהבת את משקה השעורה האורגני)
חצי כוס חלב צמחי או כף גדושה ממרח שקדים מומס בחצי כוס מים חמים
חצי כפית תמצית וניל
כפית חומץ תפוחים אורגני
5 כפות טחינה משומשום מלא
שליש כוס שמן קוקוס מומס
3 כפות גדושות רסק תפוחי עץ
אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את כל החומרים היבשים
2. מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים לעיסה חלקה.
3. מוזגים לתבנית מאפינס
4. אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ 20-25 דקות עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא מעט לח.
5. מצננים את המאפינס ומתענגים!
-
אפשר להקפיא ולהוציא 3 שעות לפני אכילה.