מחפשים פתרון לארוחת ערב לכל המשפחה, כזו מפנקת אך מזינה? הפנקייקס האלה עונים בדיוק על שתי המטרות: מבוגרים וילדים יתמוגגו מהם ועל הדרך הגוף ירוויח ערכים תזונתיים כמו סיבים בשפע, סידן, ויטמיני B שונים ועוד. הפנקייקס יכולים להיות טבעונים או צמחוניים- ראו הערות לתחליפים בגוף המתכון.
רכיבים: ( כ 12 פנקייקס)
1.5 כוסות קמח כוסמין מלא
חצי כוס קמח שיבולת שועל (אפשר לטחון לבד פתיתי שיבולת שועל)
1 ביצה אורגנית/ 3 כפות רסק תפוחים
200 מ"ל חלב צמחי (אני משתמשת בחלב שקדים ואורז של ויטריז)- לחלופין אפשר 250 מ"ל יוגורט עיזים אורגני
קורט מלח הימלאיה
3 כפות סוכר קוקוס
3 כפות רסק תפוחים (בנוסף ל 3 הכפות לעיל במידה שאינכם משתמשים בביצה)
רבע כפית סודה לשתייה
מים לפי הצורך
שמן קוקוס מכבישה קרה- לטיגון
לעיטור: פירות חתוכים, שבבי קוקוס, מייפל טבעי, אגוזים קצוצים, רוטב שוקולד (הצעה למתכון מצוין למטה) ועוד...
אופן ההכנה:
לערבב את החומרים היבשים בקערה ואת החומרים הרטובים בקערה נפרדת. לאחד את שתי התערובות ולערבב לעיסה נוזלית. אם התערובת סמיכה יש להוסיף מים. לחמם מעט שמן קוקוס במחבת ולשפוך מהתערובת בעזרת כף. ברגע שיש בועות על הפנקייק- זה הזמן להפוך ולהמשיך לטגן 4-5 דקות נוספות על חום נמוך.
ואי אפשר בלי רוטב שוקולד בלתי מנוצח:
4 כפות ממרח שקדים טבעי
3 כפות מייפל טבעי
1 כף אבקת קקאו
לערבב היטב ולשפוך על הפנקייק