מופלתה או מופלטה?
לא חשוב איך אתם נוהגים לכתוב כי זה בכל מקרה יצא טעים
כך שגם שוחרי הבריאות יוכלו לחגוג מימונה ולהתענג על כוכבת הערב
אימי הייתה מפנקת אותנו במופלתות מדי פעם לאורך השנה ולא רק בצאת חג הפסח וכשתטעמו את המופלתה הזו גם אתם תרצו להתפנק איתה בלי קשר למימונה.
רכיבים ( כ 10 מופלתות):
חצי קילו קמח כוסמין
כפית שטוחה מלח הימלאיה דק
כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
רבע כפית אבקת סודה לשתיה
2 כפות סילאן טבעי
מים- כמה שנכנס (בכל זאת מתכון מרוקאי...- לא הכל לפי מידה)
רבע כוס שמן זית לבצק + כוס להשריית כדורי הבצק- ניתן לשים ולהשרות גם בשמן mct
למריחה: גהי/סמנה או חמאה מתוצרת חוץ ודבש לא מחומם
אופן ההכנה:
1. מנפים את הקמח כדי לאוורר אותו ועל הדרך להיפטר מאי אלו מזיקין...
2. מוסיפים את שאר הרכיבים חוץ משמן הזית וכמובן את המים בהדרגה עד לקבלת בצק נח ורך ולשים היטב בידיים כ 4 דקות.
3. מוסיפים רבע כוס שמן זית/mct ומעסים אך מקפידים להשאיר את השמן על כדור הבצק כך שיעטוף אותו.
4. מכסים את הבצק לכשעתיים וכל חצי שעה מעסים אותו היטב כ 3 דקות.
5. יוצרים 10 כדורים מהבצק ומניחים אותם בתבנית עם כוס שמן זית/mct - נותנים להם לנוח בשמן כ 20 דקות.
6. פותחים כל כדור לעיגול דק ומטגנים על מחבת חמה משומנת בשמן זית/חמאה - הופכים לאחר מספר דקות וממשיכים לטגן עד שהמופלתה משחימה.
7. כל עוד המופלתה חמה מורחים עליה מה שאוהבים- לפי המסורת זה חמאה ודבש שמסמלים עושר.
8. תרבחו ותסעדו!