כשאומרים סמודי מתכוונים למעדן סמיך במרקם של כמעט גלידה. קערות סמודי הן כבר אורחות ותיקות במסעדות בריאות שונות בארץ, והן כל כך יפות שכמעט חבל לאכול אותן, אבל אי אפשר שלא! לפניכם סמודי מהפנט בססגוניותו שיעשיר, יזין, ימתיק ויקרר בימי הקיץ הישראלי החמים
רכיבים למנה אחת:
בננה אחת חתוכה קפואה/ כוס קוביות פאפאיה קפואות/ 3 תאנים קפואות
חצי כוס אוכמניות קפואות
תמר מג'עול עסיסי
חופן אגוזי קשיו - כדאי להשרות ל 4 שעות לפחות
כף גדושה ממרח שקדים טבעי
כפית אבקת מאקה- שורש מזין, מאזן הורמונלית ומעניק אנרגיות (לא חובה)
כפית אבקת מזונות על ורודה/סגולה- לא חובה אבל מוסיפה צבע מהפנט ושפע של נוגדי חימצון (בחנויות הטבע תמצאו מספר מותגים)
חצי כוס קוביות קרח
רעיונות לקישוט: רואונולה (אני מכורה לזו של חברת "שורשי ציון"), גרנולה,
זרעי צ'יה, גוג'י ברי, שבבי קוקוס, שבבי קקאו וככל העולה על רוחכם הבריאה
אופן ההכנה:
שמים את כל הרכיבים בבלנדר חזק וטוחנים למרקם חלק לגמרי.
מוזגים לקערה מפנקת, בוזקים 3-4 קישוטים ואוכלים מיד.