ניוקי ביתיים מעולים! אל תחששו, המתכון לא מסובך כפי שאתם חושבים: הכי חשוב להשתמש בתפוחי אדמה אפויים ולא מבושלים במים- כך לא תצטרכו להוסיף הרבה קמח והניוקי יצאו אווריריים וקלילים. מעולה למי שסובל מעצירות, לבעלי הקנדידה, לחולי אסתמה, לחיזוק מערכת החיסון, לחולי סוכרת, להורדת כולסטרול, לחץ דם גבוה, דלקות פרקים, נשירת שיער, למניעת סרטן ולשוחרי הבריאות.
רכיבים (6 מנות):
4 תפוחי אדמה בינוניים אפויים* - רצוי תפוחי אדמה מזן דזירה (עם הקליפה האדומה)
חצי כוס קמח אורז מלא.
חצי כוס קמח שיבולת שועל (או חצי כוס נוספת קמח אורז מלא)
1 כוס קמח כוסמין מלא.
חלמון מביצה אורגנית
כפית מלח הימלאיה או
herbamare .
אופן ההכנה:
1.
מועכים את תפוחי האדמה בעודם חמים ומערבבים עם שאר המרכיבים- את החלמון יש לשים אחרון.
2.
אם התערובת דביקה, יש להוסיף עוד מעט קמח (לא חשוב איזה).
3.
אם התערובת יבשה, ניתן להוסיף מעט שמן זית או מים.
4.
יוצרים נקניקים מהתערובת, מגלגלים בקמח אורז/כוסמין וחותכים לחתיכות בעובי של חצי ס"מ.
ניתן ליצור חריצים עם מזלג שמטביעים על כל חתיכה.
5.
מרתיחים מים בסיר גדול. מוסיפים כף מלח למים, מכניסים את הניוקי ווכאשר הם צפים מנמיכים לדקה ואז מוציאים אותם בכף מחוררת.
6. מגישים עם רוטב פסטו (מתכון תמצאו בפרק של הממרחים).
* דרך אפיית תפוחי האדמה: יש לעטוף כל תפוד בנייר אפיה ואז בנייר כסף, להכניס לתנור בחום של 220 מעלות לכשעה עד שתפ"א רכים. יש לנעוץ קיסם בתפוח האדמה כדי לבדוק שהוא מספיק רך, אחרת יש להמשיך לאפות.