כל תיאור שאתן לממתק הזה לא יספיק עד שתטעמו בעצמכם. מדובר במעין עוגה בסגנון סניקרס, בעלת שלוש שכבות שכל אחת מהן מעלפת בפני עצמה והשילוב המשולש הזה יוצר מעדן מרוכז ועשיר. כל דקה שעוברת מבלי שהכנתם את זה היא דקה מבוזבזת אז קדימה- לעבודה!
רכיבים (לכ 10 חטיפים):
שכבת הבסיס:
חצי כוס קמח קוקוס
3.4 כוס קשיו (רצוי לפתוח ולבדוק שאין גן חיות בפנים... ורצוי להשרות כ 4 שעות במים אך לא חובה)
4 תמרים מזן מג'עול
3 כפות שמן קוקוס
שכבת הטופי:
8 תמרים מזן מג'עול
2 כפות חמאת שקדים (אני הכי אוהבת את שקדימון)
רבע כפית גרגרי וניל או כפית תמצית וניל אמיתית
רבע כוס מים
לשכבה הקראנצ'ית:
חצי כוס שברי קשיו קלוי מעט (קליה של כ 10 דקות בחום של 160 מעלות)
שכבת השוקולד-קרמל:
4 תמרים מזן מג'עול
2 כפות אבקת קקאו איכותית (רצוי raw אך לא חובה)
3 כפות שמן קוקוס
1כף חמאת שקדים
חצי כוס מים
אופן ההכנה:
1. לטחון היטב את שכבת הבסיס ולשטח בתבנית מאורכת. להקפיא בזמן הכנת השכבה השניה.
2. לטחון היטב את רכיבי שכבת הטופי ולמרוח בעדינות על שכבת הבסיס. להקפיא לשעה עד להתייצבות.
3. לפזר שברי קשיו על העוגה ולנעוץ אותם בעדינות בעוגה- שיהיו בולטים מעט.
4. לחתוך את העוגה למלבנים קטנים.
5. לטחון את רכיבי שכבת השוקולד קרמל ולמרוח על כל מלבן או לטבול כל מלבן (אפשר בעזרת קיסם) ברוטב כך שיהיה מצופה מכל צדדיו ו
להקפיא ל 4 שעות לפחות.
6. ניתן לשמור במקפיא כחודש (סיכוי קלוש שיחזיק מעמד יותר מכמה ימים)!