המאפינס בראוני האלו מחביאים בתוכם הפתעה שרק כשנוגסים מגלים אותה ומתמלאים בעונג, ואפשר להכין אותם בגרסה טבעונית ונטולת גלוטן כפי שתראו במתכון. הם אמנם נאפים בצורת מאפין אך הטעם דחוס ומרוכז כשל בראוניז- ככה מקבלים 2 במחיר 1...
רכיבים (10 מאפינס)
כוס קמח כוסמין/ חצי כוס קמח שיבולת שועל וחצי כוס קמח שקדים/חצי כוס קמח קוקוס*
חצי כפית סודה לשתיה ללא אלומיניום
קורט מלח הימלאיה
2 כפות אבקת קקאו
3 כפות שמן קוקוס מוצק/חמאה (רצוי חמאה תוצרת חוץ)
80 גרם שוקולד מריר - אני ממליצה על 75% מוצקי קקאו של vivani
חצי כוס קסיליטול/סילאן/סוכר קוקוס- להסבר מפורט על סוגי הממתיקים לחצו
כאן
200 מ"ל יוגורט טבעי ( אני השתמשתי ב yogu nut ) או יוגורט עיזים אורגני
5 כפות רסק תפוחים
אופציות להפתעות (הכמויות המצוינות הן עבור כל יחידת מאפין): כפית ממרח צ'ופלה, כפית חמאת אגוזי לוז, שברי שוקולד קרמל מלוח / שקדים וגוג'י ברי של בנג'מיסימו / שוקולד מריר איכותי לפחות 70% (של שורשי ציון או vivani) / שוקולד לבן טבעוני של vivo
*אם אתם משתמשים בקמח קוקוס ערבבו את העיסה, הניחו ל 5 דקות ואם צריך הוסיפו עוד נוזלים, כיוון שקמח הקוקוס סופח נוזלים ברמה גבוהה.
אופן ההכנה:
1. ממיסים יחד שמן קוקוס/חמאה עם שוקולד מריר עד לאיחוד.
2. מוסיפים לקרם השוקולד את שאר הרכיבים הרטובים.
3. בקערה נפרדת מערבבים היטב את החומרים היבשים.
4. מאחדים בין שתי התערובות.
5. מניחים כף גדושה מהתערובת בתבניות מאפינס אישיות מסיליקון או מנייר, ואז מניחים את אחת מאופציות ההפתעה ומעליה עוד כף גדושה של התערובת השוקולדית.
6. אופים בחום של 170 מעלות 20-30 דקות- יש להגיע למצב שהמאפין נראה כמעט אפוי ובמגע קל הוא מרגיש עדיין רך אך יציב.
7. מצננים לגמרי ואוכלים לאחר קרור של לפחות 5 שעות במקרר.
-
המאפינס יכולים להישמר במקרר כ 4 ימים או בהקפאה כחודש.
-
לצפיה בשלבי ההכנה לחצו כאן