סלט? מנה בפני עצמה? המינוח לא חשוב העיקר שזה טעים, בריא, משביע וקליל. מנה עשירה בנוגדי חמצון חשובים ומתאימה לכל מי שלא סובל מדלקות שונות ובפרט דלקות פרקים (שאם כן אז עליו להתרחק מירקות ממשפחת הסולניים שהם: חצילים, תפוחי אדמה, עגבניות ופלפלים בכל הצבעים).
רכיבים (8 מנות):
1 חציל גדול פרוס לחתיכות בעובי לא דק מדי ולא עבה.
שלושה בצלים פרוסים- רצוי בצלים סגולים
שלושה קישואים חתוכים לעיגולים.
ארבע גמבות בצבעים שונים.
ראש שום מפורק.
גזר חתוך לרצועות דקות.
פרחי ברוקולי וכרובית
ואפשר גם שומר פרוס, לפת פרוסה לעיגולים, דלעת חתוכה לקוביות
למריחה:
חצי כוס שמן זית.
רבע כוס מים.
כף כמון (אם אוהבים).
חצי כף מלח הימלאיה או תערובת תיבול
herbamare.
שתי כפות פפריקה.
ואם אתם אוהבים הוסיפו אבקת צ'ילי, עלי טימין, עלי זעתר וכדומה.
אופן ההכנה:
1. מניחים את הירקות על ניר אפיה.
2. מברישים את הירקות בתערובת למריחה.
3. אופים בחום של 180 מעלות כעשרים דקות.
4. הופכים את הירקות ומברישים שוב בתערובת למריחה.
5. אופים עוד כרבע שעה.
שימו לב: יש ירקות שיהיו מוכנים לפני האחרים אז הוציאו אותם והמשיכו לאפות את השאר עד לדרגת האפיה הרצויה.