זוהי אחת מהעוגות המוצלחות בסדנאות הרו פוד שלי
ולי אישית היא מזכירה טעם של מילקי. מעט מורכבת יחסית למתכונים האחרים שלי אך שווה את ההשקעה!
לתחתית:
3 כוסות אגוזי מלך (רצוי מושרים כ 4 שעות)
3 כפות קקאו
4 כפות סילאן טבעי
קורט מלח
למילוי:
2 כוסות קשיו (רצוי מושרים כחמש שעות)
2 כפות חמאת שקדים
חצי כוס מייפל טבעי
רבע כוס לימון
1 כפית תמצית וניל/חצי כפית גרגרי וניל
רבע כפית מלח
1 כוס מים
לעיטור השוקולד:
חצי כוס חמאת שקדים
3 כפות מים
2 כפות אבקת קקאו
2 כפות סילאן
לפיזור: שבבי קקאו
אופן ההכנה:
-
טוחנים את חומרי התחתית היטב, מהדקים לתבנית זכוכית/כוסיות אישיות/תבניות סיליקון אישיות
-
טוחנים היטב את חומרי המילוי ושופכים על התחתית בעדינות. מיישרים היטב בעזרת סכין.
-
מערבבים את חומרי העיטור- אם העיסה סמיכה מדי אפשר להוסיף מעט מים. מניחים בתלוליות על העוגה ומחדירים מעט פנימה בצורה סיבובית עם הכפית ליצירת צורה של שיש. לפינוק יתר מניחים תלולית מקרם השוקולד במרכז העוגה.
-
אפשר גם לפזר שבבי קקאו לתוספת קראנצ'ית.
-
מקפיאים לפחות 5 שעות לפני ההגשה. אם מכינים בכוסיות אישיות אפשר להסתפק בהקפאה של שעתיים. במידה והעוגה עברה הקפאה ארוכה יש להוציא 10 דקות לפני האכילה.