כמה שאני אוהבת גלידות- הן מחזירות לי אהבה! מתכוני גלידה חודרים לי לראש השכם והערב והמימוש שלהם במטבח מביאים לתוצאות משמחות ממש (כמו שרואים בתמונה...). אז הנה עוד גלידה מענגת שהמתכון שלה נולד "בטעות"- הכוונה שלי היתה ליצור גלידת וניל פצפוצים ופתאום נמסו לי הפצפוצים כשיצקתי אותם לתערובת הגלידה ויצרו מראה שיש מהמם שהביא לטעם ומרקם מהמם!
רכיבים לבסיס הגלידה (10 גלידות):
כוס וחצי אגוזי קשיו מושרים כ 4 שעות (כדאי לפתוח את הקשיו ולבדוק שאין חרקים למינהם)
2 כפות ממרח שקדים טבעי
4 כפות מייפל אמיתי
קורט מלח הימאליה ורוד
כף גרגרי לציטין- לא חובה אבל... (הלציטין מתחלב את הגלידה ומעניק מרקם חלק + מזין את המח על הדרך)
חצי כפית תמצית וניל טבעית או רבע כפית גרגרי וניל
חצי עד כוס מים- בהתאם לצורך
רכיבים למראה השיש:
6 קוביות שוקולד מריר 75% מוצקי קקאו לפחות- רצוי של ויואני (vivani) כיוון שהוא מכיל סוכר קוקוס כממתיק
גוש בינוני / 5 מטבעות גדולים של חמאת קקאו
הוראות הכנה:
1. מסננים את הקשיו המושרה וטוחנים היטב עם שאר רכיבי הגלידה למרקם חלק מאד. רצוי להשתמש בבלנדר איכותי ועוצמתי- אחרת יש לטחון לאורך זמן רב יותר כדי להגיע למרקם אחיד. מתחילים עם חצי כוס מים ואפשר להוסיף עוד עד למרקם סמיך שמסוגל לנזול לאיטו.
2. לטחון בנפרד את השוקולד וחמאת הקקאו לפצפוצים בגודל בינוני. רצוי לטחון אותם במטחנת אגוזים או מטחנת קפה.
3. ברגע שקרם הגלידה מוכן, יוצקים את הפצפוצים- החמימות של הקרם תמיס אותם ויווצר מראה שיש מרהיב.
4. מוזגים את הגלידה לתבניות סיליקון בצורה חביבה (אני השתמשתי בצורת לב) ונועצים מקל ארטיק.
5. מקפיאים עד להתמצקות.