איך אני יודעת שמתכון שהינדסתי מוצלח? ברגע שילדים טועמים ממנו ובתמימותם חושבים שמדובר בגלידה העשויה כמו שאר הגלידות- משמנת וסוכר בעיקר. מדובר כאן בקינוח בריאות במסווה של גלידה מעולה. אני עוד לא גיליתי לילדיי מה הם בדיוק אוכלים כשהם זוללים את הגלידה הזו. יום יבוא ואתוודה...
רכיבים (8 מנות):
כוס קשיו מושרה ל 4-8 שעות (פיתחו ובידקו את הקשיו לפני ההשריה למניעת גן חיות בגלידה שלכם...)
5 תמרים מזן מג'עול
2 כפות שמן קוקוס
גרגרי וניל ממקל וניל או רבע כפית גרגרי וניל
2 כפות סירופ מייפל אמיתי
קורט מלח הימלאיה
כוס מים
אופן ההכנה:
1. מסננים את הקשיו מהמים וטוחנים היטב את כל הרכיבים במעבד מזון חזק כמו ויטמיקס או JTC. עיבוד בבלנדרים מהמשפחה הזו יקח כ2 דקות עם דחיפה של הקרם מדי פעם לתחתית המיכל. בבלנדרים אחרים זה יקח יותר זמן אבל התוצאה תהיה מצוינת. אם העיסה סמיכה מדי ולא מחליקה באיטיות אך בקלות יש להוסיף מעט מים ולבלנדר שוב.
2. יוצקים את המחית החלקה לתבניות סיליקון אישיות או למיכלי זכוכית אישיים.
3. מקפיאים לפחות 5 שעות.
4. מוציאים כחמש דקות לפני ההסתערות.
5. שומרים על הסוד ומחייכים בסיפוק...