יחסית לעוגות יום ההולדת שאתם מכירים זו חלופה נהדרת- טעימה, מכילה סיבים תזונתיים, שוקולד משובח, המתקה שפויה, ללא שמנת, עם אופציה לטיבעון והעיקר- אף אחד לא ירגיש בחגיגת הבריאות הזו, אז אל תגלו עד שיטעמו...
רכיבים:
2 כוסות קמח כוסמין מלא (או 1 כוס כוסמין + חצי כוס קמח שיבולת שועל + חצי כוס שקדים טחונים למרקם קמחי)
1 כפית סודה לשתיה.
כפית חומץ תפוחים.
חצי כפית מלח.
חצי כוס קקאו משובח.
¾ כוס סוכר קוקוס או קסיליטול
כוס חלב שקדים (אני אוהבת את השקדים- אורז של ויטריז)
50 גרם חמאה או רבע כוס שמן קוקוס מכבישה קרה.
חצי כוס רסק תפוחים.
3 ביצי חופש אורגניות (טבעונים? המירו בכף טחינה גולמית+ חצי כוס נוספת של רסק תפוחים או בננות)
חצי חבילת שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו.
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו.
100 גרם חמאה או שליש כוס שמן קוקוס.
4 כפות מים.
אופן ההכנה:
1.
מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים יחד.
2.
ממיסים בסיר קטן חמאה או שמן קוקוס ושוקולד, מוסיפים לקערה יחד עם שאר הרכיבים ומערבבים היטב.
3.
יוצקים לתבנית עגולה או מלבנית ואופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה. שימו לב, העוגה צריכה להיות קצת לחה ולא יבשה לגמרי.
4.
מוציאים מהתנור ומכסים במגבת מבד עד שהעוגה מתקררת.
לציפוי:
1.
ממיסים יחד חמאה/שמן קוקוס, שוקולד ומים בפינג'אן, עד שהכול נמס ומתאחד.
2.
דוקרים את העוגה במזלג דקירות רבות ככל האפשר.
3.
יוצקים את הציפוי בעודו חם.
4.
מניחים לעוגה להתקרר לגמרי ושומרים במקרר.
ניתן לחמם מעט לפני ההגשה או לאכול קר.