צור קשר עכשיו: 052-2628033
     
 
  אירועי  המרכז
  מתכונים  
  סיפורים מהקליניקה  
 
  מן העיתונות

תמונות 

מאמרים 

סרטונים 
 
 
ירקות מכילים שפע של ויטמינים, מינרלים נוגדי חימצון ואנזימים. חשוב לאכול ירקות בתחילת כל ארוחה כדי שהאנזימים שלהם יסייעו לפעולת העיכול וכדי למקסם את ספיגת הרכיבים שהם מכילים ומומלץ לאכול 8-12 מנות ירק ביום בכל הצבעים האפשריים- שני סלטים בשתי הארוחות העיקריות יענו על הצורך הזה בקלות. היכנסו למתכונים שלי וגלו רעיונות לסלטים מעניינים, טעימים ומזינים.
 

 
הצטרפו לקבוצת הווצאפ השקטה לקבלת טיפ בריאותי יומי ומתכון בריא בכל שבוע
לחצו כאן להצטרפות
  
 
 
להצטרפות לאינסטגרם לחצו כאן
 

קיש תרד ובצל ירוק עם קרם "שמנת" - טבעוני וללא גלוטן

הקיש שלפניכם עשוי משלושה שלבים ששווה להשקיע בהם: בסופם מתקבל עושר של טעמים המורכבים מקרם שמנתי + טעמו העדין של התרד + תחתית בצק עשבי תיבול ושומשום.
חוץ מזה שתרד הוא ירק מאד מזין ובשילוב עם הבצל הירוק, עשבי התיבול וקמח העדשים הכתומות לפניכם מנה שמחזקת את מערכת החיסון, מעשירה בויטמינים, נוגדי חימצון, ברזל וסידן ומכילה חלבונים איכותיים.

רכיבים ( כ 6 מנות): 

למילוי הירוק:
עלי תרד בכמות של 4 כוסות דחוסות
2 בצלים ירוקים
רבע כפית מלח הימלאיה דק

לקרם שמנת:
15 אגוזי מקדמיה מושרים 8-15 שעות
כף גדושה שמרי בירה
רבע כפית מלח
רבע כוס מים עם אופציה לעוד

לתחתית:
כוס קמח עדשים כתומות
חצי כפית מלח הימלאיה דק
כף גדושה שמרי בירה
עלי טימין/עלי זעתר לפי הטעם
כף שומשום שחור
כף שומשום מלא
2 כפות שמן זית + כף להברשה
מים- לפי הצורך

לזריה: שומשום שחור + שומשום מלא 

אופן ההכנה:

1. למילוי הירוק: לאדות את הבצל הירוק בסיר מכוסה על חום נמוך כ 10 דקות תוך כדי ערבוב.
2. להוסיף את עלי התרד והמלח ולכסות את הסיר. לערבב מדי פעם עד שעלי התרד מאבדים מנפחם ומתרככים, לכבות ולצנן.
3. להכנת קרם השמנת: לסנן את אגוזי המקדמיה ממי ההשריה ולטחון עם שאר הרכיבים לקרם חלק - יש להוסיף מעט מים אם יש צורך כדי להגיע לקרם חלק לגמרי.
4. לערבב את חומרי הבצק- עליו להיות דביק- אחרת יש להוסיף עוד מים. 
5. לשטח את הבצק בעזרת ידיים רטובות על תבנית מאורכת מרופדת בנייר אפיה אקולוגי מוברש בשמן זית ולהכניס למקפיא ל 10 דקות.
6. לחמם תנור ל 170 מעלות ולהכניס את התבנית עם תחתית הבצק לאפיה של 8 דקות.
7. להוציא את התבנית מהתנור ולמרוח עליה את חומרי המילוי הירוק.
8. ליצוק את קרם המקדמיה על הקרם הירוק ולערבב קלות.
9. לזרות שומשום לפי הטעם.
10. להכניס לתנור לכחצי שעה בחום של 170 מעלות עד להתייצבות הקיש- על השכבה העליונה להיות רכה אך יציבה.
 


 
 
052-2628033  |  therapecr@gmail.com  
   
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים